Peptiidid – mis need on?

Peptiidid – mis need on?

Peptiidid on aminohapete jääkidest koosnevad orgaanilised ained, mis on ühendatud peptiidse sidemega. Lihtsamas keeles öeldes: peptiit ütleb rakule, mida  ta tegema peab. Peptiide leidub kõigis elusolendites.

Miks neid kosmeetikatoodetes kasutatakse?

Peptiide kasutatakse vananemisvastases kosmeetikas kahel põhjusel: nad on piisavalt väikesed, et läbida naha barjääri, ning nad suudavad nahas tekitada kehale loomuomasel viisil soovitud reaktsiooni, näiteks nad suudavad aktiveerida teatud geene, stimuleerida makromolekulaarset sünteesi, aeglustada või tõkestada metaboolseid protsesse ja käivitada kaitsvat rakuaktiivsust. Näiteks kollageeni peptiidid stimuleerivad naha taastumisprotsessi, mõjutades kudede taastootmist ja rakkude ainevahetust.

Kuidas peptiidid nahale mõjuvad?

Et peptiidid lagunevad keha ainevahetuses kiiresti, ei saa toimeained kaugele levida. Samuti suudavad peptiidid ikkagi mõjutada epidermist ja dermist. Loomulikult ei ole peptiidid imeravim, ja vananemisprotsessi takistada ei suuda. Küll aga on peptiididega vananemisvastaste toodete abil võimalik seda märkimisväärselt aelgustada ning need aitavad nahka silendada ka juba  olemasolevate kortsude korral.

SeerumsilmaumbruseleNäiteks Ainhoa Specific taastav ja elustavs eerum silmaümbrusele sisaldab tetrapeptiide, millel on tõestatud efektiivsus paistetuse vähendamisel silmaümbruses ja heksapeptiide, mida kasutatakse alternatiivina Botoxile, kuna aitavad lõdvestada lihaseid ja seeläbi vähendada miimilisi kortsukesi silmaümbruspiirkonnas.