Argireliin – ohutu ja tõhus alternatiiv botuliintoksiinile

Kui muret teevad miimilised kortsud ja lihaspinged näos, siis otsitakse abi botuliintoksiini süstidest, mis tõsi küll mõnes veidi hirmu tekitavad. Sel juhul ongi heaks alternatiiviks ohutu ilutoodetes sisalduv argireliin.

Kuigi nii botuliintoksiini kui ka argireliini (atsetüülheksapeptiid) toime on sarnane, on nende toimemehhanism täiesti erinev. Botuliintoksiin halvab neurotoksiini mõjul lihastöö ja peatab lihaste kokkutõmbeprotsessid.
Selle tulemusel kaotavad pinges lihased oma liikumisvõime. Argireliin aga vaid lõdvestab lihase, pärssides veidi selle kokkutõmbemehhanismide protsesse ning vähendades kortsusid. Lisaks sellele on argireliini ka lihtsam kasutada – tuleb vaid kreem või seerum peale kanda või rakendada
argireliini mesoteraapilises hoolduses. Tulemused ilmuvad juba esimeste päevadega.

Uuringud kinnitavad ohutust ja tõhusust

Argireliini tõhususe ja ohutuse uurimiseks on tehtud mitmeid erinevaid uuringuid. Katses osales kümme naist, kelle keskmiseks vanuseks oli 44 eluaastat.
Katsealused kasutasid ühel silmaümbruspiirkonnal 10-protsendilise argireliini lahusega silmaümbruskreemi ja teisel silikooniga platseebokreemi. Katsealuste naha seisundit vaadeldi enne testimisperioodi ning 15 ja 30 päeva möödudes. Piirkonnal, millele määriti platseebokreemi, oli keskmiselt 16,9% vähem kortse ning argireliinikreemiga töödeldud nahal koguni 27% vähem kortse.

Viidi läbi ka teine katse, kus osales 24 naist vanuses 35–45 eluaastat. Nemad kasutasid ühel silmaümbruspiirkonnal 2-protsendilist argireliinikreemi ning teisel platseebokreemi. Tulemusi hinnati nädala möödumisel: piirkonnas, kuhu määriti argireliinikreemi, oli kortsupõhi 20,6% enam tõstetud ning kortsude pikkus 15,9% vähenenud võrreldes piirkonnaga, kus kasutati platseebokreemi.

Valik argireliini sisaldavaid tooteid

Kui botuliintoksiini on lubatud kasutada ainult eriväljaõppega arstidel, siis argireliini võivad tänu selle ohutusele kasutada ka kosmeetikud oma hooldustes.

Kuna tegemist on tõeliselt tõhusa, ohutu ja püsivat tulemust pakkuva ainega, siis on MCCM Medical Cosmetics loonud valiku argireliini sisaldavaid tooteid.
Kõigi nende toodete aktiivtoimeaineks ongi atsetüülheksapeptiid ehk argireliin, mis pakub mittetoksilist,
kuid botuliintoksiiniga võrreldavaid tulemusi ning lõdvestab lihaspingeid. Lisaks on neis toodetes ka leuphasyl ehk pentapeptiid-8, mis silub kortsukesi ning argireliini toimet veelgi võimendab.

Antud tooteid on soovitatav kasutada kortsudevastastes, taastavates ning noorendavates salongi- ja koduhooldustes. Eriti soovitatav on nende toodete kasutamine, kui probleemiks on pingekortsud laubal või kulmude vahel, kanavarbad silmaümbruses või kortsud huuleümbruses. IG_august_2017_Iluks_Kaubandus